Wie zijn wij?

Boer Bart is niet alleen varkensboer maar tegelijkertijd ook gediplomeerd slager/spekslager. Hij weet dus als geen ander hoe je vakkundig en professioneel moet omgaan met vlees.
Er wordt bewust geopteerd voor eerder kleinschalige varkenskweek met veel oog voor de details en dus zeker geen massaproductie.
Zo wordt er streng op toegezien dat alles volgens een gesloten kring verloopt. De kweek van varkens, het aanwenden van de mest ervan voor de velden, de oogst van tarwe of gerst van die velden die terug zal dienen als voeder voor de varkens. Op die manier slagen we erin om niet alleen gezond maar ook erg ecologisch vlees te produceren zonder dat er ook maar iets verloren gaat.
Tot slot wordt al het gekweekte vlees op uitsluitend ambachtelijke manier op de boerderij zelf verwerkt en versneden tot allerhande lekkere vleeswaren.
Olivier werkt volgens dezelfde ecologische filosofie maar dan met runderen. Hij is uitermate begaan om het welzijn van zijn dieren, waarbij de voeding en de manier van leven erg centraal staan.

Ook hier wordt het principe van zelfvoorzienend voeder gehanteerd. De runderen geven mest en zorgen dus mee voor vruchtbare grond die dan op zijn beurt terug zowel voeder als andere producten oplevert. Het rundvlees wordt tenslotte ambachtelijk versneden en verpakt bij boer en slager Bart.

SHOP NU

Distributie door FarmMeat

Voor elk wat wils!

Bij Farmmeat geven we aan lokale distributie meteen ook een nieuwe dimensie. Wij ijveren ervoor om aan de stedelijke bevolking ook de mogelijkheid te geven om zonder al te veel moeite het fijnste kwaliteitsvlees, rechtstreeks van bij de gekende boer te kunnen aanschaffen.

Wij doen dit wekelijks, opnieuw volledig in eigen beheer en erg milieubewust! Al onze producten zijn bij ons ook in kleine porties verkrijgbaar. Hiermee heeft u als consument een erg gebruiksvriendelijk systeem van kwaliteitsvlees bestellen onmiddellijk binnen handbereik.

Levering met de bakfiets in Brugge

Met de gekoelde bakfiets aan uw voordeur!

Waar is de tijd van de bakfiets? Pure nostalgie! Leveringen die toen door de producent persoonlijk aan je voordeur gebeurden!
Bij Farmmeat halen we deze traditie terug vanonder het historisch stof. Om de bedelingen in het centrum van Brugge vlotjes te laten verlopen kiezen we resoluut voor een gekoelde bakfiets om het verse vlees tot bij u thuis te brengen. Niet alleen een origineel, maar tevens ook voor een ecologisch en duurzaam transportmiddel.

Om alles optimaal en vlotjes voor u en onszelf te laten verlopen spreekt het voor zich dat de bakfietsleveringen op voorhand en binnen een bepaalde tijdsvork onderling dienen afgesproken te worden.

Vers vlees op jouw bord, elke week!

Verser is écht niet mogelijk!

Farmmeat stelt zich als doel om vlees van superieure kwaliteit, tegen een betaalbare prijs kraakvers op uw bord te laten belanden.
Daarbovenop weet u met 100% zekerheid waar het ook vandaan komt en wie er dagelijks zorg voor draagt dat alle kwaliteitsvoorwaarden in de hele ketting vervuld zijn. Volg zeker ook elke maand ons “nieuw product van de maand” en verzeker u op die manier tijdig van het beste stukje varkens- of rundvlees op de markt!

Gezellig dineren of gewoon een snelle hap?

Wij gaan bij Farmmeat nog een stap verder en delen onze producten niet in volgens de klassieke opdeling tussen varkensvlees en rundvlees. Neen, wij rangschikken onze producten volgens de behoeften van de klant. Onze vleesproducten worden ingedeeld volgens de gemiddelde duurtijd van de bereiding.

Als je bijvoorbeeld geen tijd hebt om te koken of bakken is er op de boterham. Maar heb je maar 5 minuutjes tijd  dan kies je voor een cordon bleu, worst…heb je echter een half uur of meer dan is er bijvoorbeeld rosbief of stoofvlees. Voor iedereen en elke tijdsduur is er dus wat wils. Aan u om rustig uw keuze te maken uit ons ruim assortiment!

Wij wensen u alvast smakelijk eten!

SHOP NU